Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Jack and Jill (2011)

Σκηνοθεσία: Ντένις Ντούγκαν
Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέιτι Χολμς, Αλ Πατσίνο
Ο Άνταμ Σάντλερ, δεν είναι και από τους πιο συμπαθείς ηθοποιούς στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Αμερική, που θεωρείται από τους top κωμικούς. 
Το Jack and Jill είναι άλλη μια χαρακτηριστική του ταινία, ανάλογη με εκείνες που συνηθίζει να πρωταγωνιστεί -μάλιστα εμφανίζεται και σε διπλό ρόλο. Διαθέτει το αναμενόμενο χοντροκομμένο χιούμορ, τα υπερβολικά και άνοστα αστεία, καθώς και τις πολλές του γκριμάτσες. Ευχάριστες…
νότες στην παραφωνία, μερικές έξυπνες ατάκες και η συμμετοχή του Αλ Πατσίνο, ο οποίος αφού σε κάνει να αναρωτηθείς «τι θέλει αυτός εδώ;» διακωμωδώντας τελικά τον εαυτό του, σώζει κάπως το αποτέλεσμα από την απόλυτη αδιαφορία. Μια πολύ μικρή εμφάνιση κάνει και ο Τζόνι Ντεπ, υποδυόμενος επίσης το δικό του χαρακτήρα.
Για αμερικάνικη οικογενειακή κωμωδία πρόκειται, οπότε δεν λείπουν οι ψευτοδιδακτισμοί και το φθηνό μελό. Ωραίο, ωστόσο, το εύρημα στην αρχή και στους τίτλους τέλους. που εμφανίζονται πραγματικά δίδυμα αδέλφια δίνοντας κάποια στιγμιότυπα από τη σχέση τους. Το πρόβλημα της ταινίας βρίσκεται στο ότι είναι τόσο επιφανειακή και «χαζοχαρούμενη» που καταντά εκνευριστική. Μάλλον είναι υπερβολή, λειτουργεί όμως με ανορθόδοξο τρόπο και ψυχοθεραπευτικά. Για 91 λεπτά αποβλακώνεσαι σε έναν κόσμο που το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι πως θα…σταθεί το ψεύτικο στήθος στο ύψος του.
Οικονομική κρίση; Τι είναι αυτό;